Ads

čtvrtek 31. května 2012

Pin It


Recenze Motorola MOTOLUXE: Fotoaparát a celkové hodnocení (3. díl)

V poslední části recenze Motoroly MOTOLUXE se podíváme na papírově výkonný 8 megapixelový foťák, možnosti natáčení videa a zhodnotíme, co se nám na MOTOLUXE líbilo a co naopak ne.



Telefon Motorola MOTOLUXE nám pro testování zapůjčil operátor T-Mobile.

Aktuální cena Motorola XT615 Motoluxe v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )


Fotoaparát a natáčení videa
Parametry vypadají slibně. Motorola MOTOLUXE nabídne 8 megapixelový fotoaparát s maximálním rozlišením 3200 x 2400 pixelů. Fotoaparátu sekunduje auto-focus a LED dioda pro focení ve tmě. K dispozici je i digitální zoom, který dokáže předměty přiblížit až 3,9 krát.


Při focení si můžete i vybrat, zda chcete snímek pořizovat hlavním fotoaparátem nebo přední kamerkou pro videohovory. Ta nabídne rozlišení 0,3 megapixelů (640 x 480 pixelů).


MOTOLUXE potěší přítomností samostatné spouště na boku telefonu, která nabídne dvě polohy - jednu pro zaostření a druhou pro pořízení fotografie. Tlačítko spouště fotoaparátu klade možná až moc velký odpor, proto jsme ke konci testování raději používali spoušť na displeji.

Fotoaparát nabídne spoustu možností, konkrétně si můžete zvolit režim (automat, akce, portrét, krajina apod.), k dispozici jsou různé barevné efekty od černobílé až po vodní nebo nastavení LED diody.


V nastavení fotoaparátu najdeme změnu rozlišení fotografie, její kvality, zobrazení mřížky při focení, další pokročilé možnosti a potěší volba vypnutí zvuku závěrky. Zvuk při zaostření už ale vypnout nelze.


Parametry i možnosti nastavení chválíme, výslednou kvalitu  fotografií už ne. Fotografie jsou neostré, nekvalitní a s nevýraznými barvami. Na displeji telefonu vypadají dobře, na velkých displejích třeba počítačů už ne. Doufejme, že Motorola vydá nějaký opravný balík, protože výsledné fotografie jsou opravdu špatné. Na momentky to samozřejmě stačí, ale pokud si chcete MOTOLUXE koupit kvůli jejímu 8-megapixelovému foťáku, tak určitě najdete i lepší kousky.

Při focení mě také zaujala jedna zvláštnost. Po zaostření se fotografie zobrazuje normálně, ale po vyfocení se snímek zobrazí rozmazaný. V galerii už je ale vyfocená fotografie zobrazena v normální kvalitě. Pravděpodobně se jedná o chybu softwaru a Motorola má tak další důvod, proč opravný software pro fotoaparát vydat.

S Motorolou MOTOLUXE můžete pořizovat i videa v maximálním rozlišení WVGA (800 x 480 pixelů) s kvalitou 30 snímků za sekundu. Opět celkem dobré parametry, kvalita ale opět mizerná. Obrázek si můžete udělat sami z ukázky videa níže. Nastavení videokamery nabízí podobné položky jako fotoaparát, pouze zoom nejde při natáčení použít.

Ukázkové fotografie Motoroly MOTOLUXE


Ukázkové video



Galerie
Podobně jako u dvou hudebních přehrávačů i zde Motorola nabídne dvě aplikace. Klasická a nijak upravená galerie systému Android zobrazuje fotografie a obrázky přehledně, nabídne možnost jejich sdílení a pro úpravu fotografií můžete využít pár jednoduchých nástrojů (oříznutí, otočení fotografie).


Druhá galerie nese název MediaSee a zobrazuje nejenom fotografie, ale i videa a hudbu uloženou v přístroji. Tato galerie slouží pro sdílení obsahu například přes Wi-Fi do jiných zařízení. Žádné další možnosti nenabízí.


Co se povedlo a co ne
- vzhled
- příkladné zpracování
- materiály
- notifikační LED dioda
- rozměry
- velký čitelný displej
- výdrž baterie
- prostředí MotoSwitch 2.0 a jeho odladěnost
- organizační funkce
- rychlost a citlivost GPS přijímače
- plná podpora Flash obsahu




- chybí ochrana displeje Gorilla Glass (i když na škrábance náchylný není)
- slabý procesor
- malá vnitřní paměť
- nebude aktualizován na Android 4.0 ICS
- chybí zkratky funkcí v notifikační liště
- chybí zástupce pro budík
- (ne)možnost použití vlastní melodie budíku
- zbytečně dva hudební přehrávače
- kvalita hlasitého reproduktoru
- fotoaparát







Hodnocení Motoroly MOTOLUXE
Motorola MOTOLUXE v nás zanechala pozitivní dojem. Především nás nadchlo zpracování, vzhled a čitelnost displeje. Bohužel Motorola sama tomuto modelu "hází klacky pod nohy" v podobě slabého hardwaru. Hlavním problémem je pomalý procesor, který sráží MOTOLUXE nejenom papírově, ale občas se projeví na plynulosti celého systému. Kapitola sama pro sebe je nekvalitní fotoaparát.

MOTOLUXE se ale jen tak nevzdává. Slabý procesor poměrně zdatně maskuje a práce s ním byla po celou dobu testování velmi příjemná. Pokud hledáte model s precizně provedeným tělem, skvělým vzhledem, velikostí "tak akorát" a poměrně kvalitním displejem, bude vám MOTOLUXE dobře sloužit a navíc vás odmění dobrou výdrží baterie. Nesmíte však od něho mít přehnaná očekávání.

vrátit se na 2. díl recenze

1 komentář: