Ads

neděle 20. května 2012

Pin It


Uživatelská recenze: Motorola RAZR



Motorola XT910, alias „Razr“ je v současné době nejvýkonnější telefon této značky na našem trhu. Pořídil jsem si jej poté, co se mi odporoučel Milestone 1. Původně jsem čekal na čtvrtou verzi tohoto komunikátoru vycházející právě z Razru, ale upřímně pochybuji, že na náš trh vůbec dostane.

XT910 ihned zaujme svým designem. Je poměrně velký, avšak tenký. Hodí se vyloženě do mužských rukou, na ženy je příliš přerostlý. Zadní strana s kevlarovými vlákny se někomu líbí, jinému ne. V každém případě činí telefon poměrně odolným nejenom proti hrubšímu zacházení a otiskům prstů, ale také proti stříkající vodě. Ostatně není se moc co divit, veškeré konektory telefonu jsou umístěny shora.

Telefon se celkově dobře drží a dobře vypadá. Vzhledem ke své úhlopříčce se na něm také velmi dobře píše, což pro mě bylo velké překvapení, neboť jsem se obával, že po přechodu pouze na softwarovou klávesnici budu mít problém. Nestalo se tak, jediným neduhem je fakt, že při psaní zabírá klávesnice většinu plochy displeje, a vy vidíte jen dva řádky textu, který jste napsali. Razr samozřejmě nabízí i funkci diktování a následného převodu do textu. Funguje to relativně spolehlivě a rychle, ale musíte mluvit spisovně.

Asi největší předností telefonu je jeho rychlost. Dvoujádrový procesor je znát, obou pamětí je více než dostatek. Klidně můžete mít nastavené pohyblivé pozadí, poslouchat hudbu, stahovat přes wifi aplikace, prohlížet web a prakticky nevidíte žádné zasekání či delší prodlevy. I při vytížení jede vše naprosto plynule.

Pro ty, kteří rádi fotí či natáčejí videa, mám výbornou zprávu. Razr totiž pořizuje nečekaně výtečné snímky i videa. Poradí si s různými podmínkami, nicméně pokud nejste s výsledky spokojeni, lze jednoduše zvolit režim podle svých představ. Dokonce umožňuje i nastavení intenzity světla, což se jen tak nevidí. Výsledky lze srovnávat s kompaktem střední třídy, což je na mobil opravdu úctyhodný výkon.

Specialitkou jsou různé drobnosti a specifika telefonu. Například při zhasnutí displeje mobil udělá velmi krátkou animaci napodobující vypnutí staré televize. Další výbornou věcí je aplikace s názvem Smart actions, která vám umožňuje nastavit si podmínky a následné činnosti telefonu. Můžete si nastavit, aby se vám mobil ztlumil či zapnul vibrace podle času (třeba v noci), podle GPS polohy (když jdete do práce), aby vám připomněl, že ho máte dát večer nabít, aby automaticky někomu poslal zprávu, něco spustil apod. Vždy záleží na tom, jak si ho nastavíte. A co víc, tato aplikace vám sama občas dá návrh nějaké akce (většinou na šetření baterie).

Další naprosto famózní věcí je možnost přednastavit si zprávy, ze kterých si vyberete při odmítnutí hovoru. Převedeno do praxe, jedete autem a máte zpoždění. Volá vám kolega a vy nemůžete přijmout hovor, nicméně mu můžete dvěma doteky hovor odmítnout a vzápětí mu odeslat přednastavenou zprávu, že dorazíte za několik minut. Telefon má zkrátka spoustu drobností, které ho činí výjimečným a v běžném životě je velmi oceníte.

Nevýhody spatřuji dvě. Tou největší je výdrž baterie. Reálné je telefon nabíjet každý den, při nižší zátěži ale zvládne i 2-3 dny provozu. Druhou je poměrně velký rámeček okolo displeje, hlavně nahoře a dole. Než jsem si na to zvykl, připadal mi telefon větší, než jaký ve skutečnosti je.

Na závěr Motorolu Razr doporučuji všem, kteří chtějí výkonný a skvěle vypadající telefon, který zvládne nejenom práci a hry, ale zároveň vám dokáže ulehčit život.

Autor: Radek Šikýř

Žádné komentáře:

Okomentovat