Ads

čtvrtek 24. května 2012

Pin It


Ozdravení Motoroly začíná - vedení společnosti se otřásá v základech


Dosavadní CEO Motoroly Sanjay Jha nebude jediný, kdo společnost opustí po převzetí Googlem. Následovat ho bude šéf strategie John Bucher, senior viceprezident Alain Mutricy, vedoucí oddělení pro dodavatele Mike Fleming, šéf marketingu Bill Ogle, personální ředitel Scott Crum, provozní šéf Juergen Stark, finanční ředitel Marc Rothman a ředitelka velkoobchodu Christy Wyatt. Docela dlouhý seznam, co?

Motorola se také více zaměří na strategii uvádění menšího množství produktů, ale o to by měl být každý produkt větší "pecka". Snižování stavu zaměstnanců sice nebylo potvrzeno, ale z uvedené strategie se dá vytušit, že na méně produktech logicky může pracovat méně lidí. Nedávno se objevily spekulace o propuštění 30 % zaměstnanců, což je asi 5700 pracovních míst.

Otazník se vznáší i nad částí společnosti zabývající se výrobou set-top-boxů. Některé přístroje by mohly být použity pro projekt Google TV, ale většina jich pravděpodobně bude zrušena. A pokud se najde kupec, mohl by Google celou tuto odnož prodat.

Dění kolem převzetí Motoroly Googlem neustále sledujeme a jakmile se něco nového objeví, dozvíte se to!

Zdroj: IntoMobile

Žádné komentáře:

Okomentovat