Ads

středa 1. srpna 2012

Pin It


Motorola Timeport 250: Pracovní nástroj s puncem luxusu (RETRO)

motorola timeport 250

V novém seriálu si zavzpomínáme na kousky, které už nějaký ten rok (či desetiletí) pamatují a nikdy není na škodu si je připomenout. Dnes začneme pracovním nástrojem začátku 21. století - Motorolou Timeport 250.

Motorola Timeport 250 se k nám dostala v roce 2000 a tehdy rozhodně zaujala. Jak svým stylovým vzhledem, tak i svými schopnostmi.

motorola timeport 250

Timeport 250 byl ve své době přirovnáván k "luxusnímu zboží" díky stříbrné barvě a poměrně štíhlému tělu. V dobové recenzi najdeme:

"Zkrátka, již na první  pohled je jasné, že tento telefon nepatří do školních lavic nebo na stavbu. Spíše se bude dobře vyjímat v rukou úspěšných manažerů nebo v kabelkách bohatých paniček."

Souhlasíme. Před 12 lety nadělal telefon určitě velkou parádu.

motorola timeport 250motorola timeport 250
motorola timeport 250

Povedený byl i displej. Barvy bychom pochopitelně hledali marně, ale modré podsvícení a naprosto výborná čitelnost jsou dalšími trumfy tohoto modelu. Rozlišení displeje je 96 x 64 bodů s možností zobrazení až šesti řádků textu. Samotné menu však moc dobře provedené nebylo.

"Displeji bych však vytkl skutečnost, že velikost zobrazení položek v menu není velká, navíc jsou jednotlivá písmenka také dost tenká. Výsledkem toho je fakt, že položky v menu se pro lidi se slabším zrakem  stanou nečitelnými."

Motorola Timeport 250 také příliš neoslňovala výdrží na baterii. Sice nabízela revoluční Li-Ion, ale nabíječku jste hledali asi za 3 dny.

motorola timeport 250motorola timeport 250

Pokud se podíváme na ovládání, tak zde najdeme tu pravou nostalgii. Tolik vytýkané a pro mnoho lidí nelogické menu tady máme v plné kráse. Majitelé Motorol se v menu však dokázali orientovat s přehledem a většinou na něj nedali dopustit. Nechybí tlačítko "M" pro vstup do hlavního menu nebo "šipka nahoru", kde se nacházelo 9 rychlých voleb, které si mohl každý upravit podle svého.
motorola timeport 250motorola timeport 250

Telefonní seznam nabízel místo pro 300 kontaktů a díky klávese "Smart Key" umístěné na boku telefonu jste se ke kontaktům dostali ihned. U SMS zpráv nás nic nepříjemného nepřekvapí a naopak potěší možnost hlasových poznámek.

Opravdovou peckou je funkce záznamníku, která by se určitě hodila i v dnešní době.

"Funguje stejně jako obyčejný záznamník u pevného telefonu. Pokud vám někdo volá a vy nepřijmete hovor, volající prostě nahraje svůj vzkaz přímo do vašeho Timeportu a vy si vzkaz kdykoliv vyzvednete. Nejmilejší na tom je, že vás to nic nestojí, nemusíte tedy utrácet za hlasovou schránku, poskytovanou vaším operátorem."

motorola timeport 250

Motorola Timeport 250 zvládla i ovládání hlasem, přijímání a odesílání e-mailů, WAP internet, infračervený port nebo synchronizaci s počítačem.

Ve své době si Motorola tento model cenila na cca 15 tisíc korun, takže se dnes cenově řadil mezi mobilní špičku. A podle nás touto špičkou ve své době určitě byl.

"Pokud nejste úplným odpůrcem značky Motorola, nový Timeport 250 na vás rozhodně zapůsobí. A to velmi pozitivně. Je pěkný, malý, může nabídnout hezkou řádku funkcí a dobrou výdrž."

Na jaký model si chcete zavzpomínat příště? Něco novějšího nebo máme zabrousit do 90. let?

Zdroj dobové recenze: iDnes

Žádné komentáře:

Okomentovat