Ads

středa 22. srpna 2012

Pin It


Motorola chce vyhodit prvních 1000 zaměstnanců. Ti začali protestovat

motorola protest

Uvnitř Motoroly je v těchto dnech hodně rušno. Nejenom díky soudním sporům s firmou Apple, ale i také kvůli 1000 vyhozeným zaměstnancům v Číně. Tyto zaměstnance z Pekingu a Nanjingu společnost vyhodila právě dnes. Pracovníci na to odpověděli protestem, který se Motorola snaží uklidnit.

Zaměstnancům bylo nabídnuto větší odstupné zahrnující plat do konce roku včetně nevyčerpané dovolené a k tomu dotace na bydlení. Před protesty bylo odstupné pouze do 20. září. Nyní tedy mohou dostat 3 krát průměrný měsíční plat plus dva měsíce bonus. Docela dobrý balík a ještě zbývá vyhodit 3000 dalších zaměstnanců po celém světě, tak tady mají návod jak dosáhnout na vyšší odstupné.

Motorola prohlásila, že bude dělat vše pro to, aby pomohla bývalým zaměstnancům a vyzvala je k pokojným protestům včetně možnosti diskuze.

Zvenčí to vypadá, že ozdravný proces je v plném proudu a v Motorole se něco děje. Pokud ale bude muset vyplácet obří sumy odstupného, tak možná uvidíme hrozivé finanční výsledky za druhou polovinu roku.


Žádné komentáře:

Okomentovat