Ads

středa 11. dubna 2012

Pin It


Spekulace: Prodá Google Motorolu čínskému Huawei?


Před 8 měsíci Google oznámil, že kupuje za 12,5 miliardy dolarů americkou společnost Motorola Mobility. Proč? To už všichni víme - Motorolu koupil kvůli patentům na ochranu operačního systému Android. Motorola ale nemá jen patenty. Je to společnost s 20 000 zaměstnanci ve více než 90ti zemích světa. Co s nimi Google udělá? Podle Wall Street Journal na tuto otázku neexistuje jasná odpověď. Jedna strana se přiklání k názoru, že Google se pokusí Motorolu "překopat" a udělá z ní plnohodnotného hráče na trhu smartphonů. Druhá strana tvrdí, že Google se Motoroly zbaví, co nejdříve to bude možné, aby ostatní výrobci Android telefonů neměli pocit, že někoho upřednostňuje. Nyní se ale objevila ještě jedna možnost. V Asii se začínají objevovat spekulace, že by Google měl prodat Motorolu čínskému výrobci Huawei.

Ptáte se proč? Huawei by tímto krokem získal významné postavení na trhu smartphonů co do velikosti i dobrého jména. Samozřejmě všechno to jsou pouhé spekulace, ale dle mnoha názorů by se toto klidně mohlo stát. Huawei má talent a ambice, Motorola zase zkušenosti a dobré jméno.

Zní to logicky, nemyslíte?

Zdroj: IntoMobile

1 komentář:

  1. Nezní mi to vůbec dobře. V momentě, kdy Google prodá Motorolu do Číny, Huawei možná stoupne v popularitě, ale Motorole klesne prestiž v očích jejich uživatelů a fandů.
    To Motorola dobře ví, ale už to bohužel nemůže ovlivnit.
    Jestli by to znamenalo spíše její zánik, nebo by jí to pomohlo upoutat lepší pozornost, to je otázka.
    Podle mého je nynější stav ve spolupráci s Googlem to nejlepší, co mohlo nastat.

    OdpovědětVymazat