Ads

úterý 17. dubna 2012

Pin It


Problém Motoroly GLEAM+: Brada nebliká kvůli patentům, náprava je na cestě


AKTUALIZOVÁNO (16:20)
T-Mobile: "Nový opravný SW je již v testování a měl by být dle planu schválen příští týden. Jinými slovy, od cca květnových dodávek by už Gleam+ měl být distribuován s “blikacčkou”. Zákazníci, kteří již Gleam+ mají a blikání jim nefunguje, mohou požádat o přehrání SW u distributora."


Náprava je tedy na cestě, cca od května by se už brada měla rozblikat :-)

AKTUALIZOVÁNO (18:10)
Motorola: "O problému víme a týká se pouze několika set kusů telefonu z první dodávky. Nový SW, který bude nespokojeným zákazníkům k dispozici zdarma, je již ve fázi schvalování."


Oficiální distributor pro ČR: "Zákazníci mohou reklamovat u svého prodejce, který bude informován o této možnosti a zákazníkovi pomůže odeslat telefon do servisu (vše je zdarma)"



PŮVODNÍ ČLÁNEK
Máte problém s nastavením blikání "brady" u Motoroly GLEAM+? Nejste sami. Po zahájení prodeje tohoto povedeného véčka nás zahltila smršť dotazů a stížností. Jedno z hlavních lákadel modelu - blikající brada upozorňující na různé události - jednoduše nebliká a ani v nastavení telefonu tato funkce není nikde k nalezení.

Proč? Když všechny recenze tuto funkci popisují a vyzdvihují? Požádali jsme o vyjádření přímo T-Mobile, kde se stala chyba a jak asi správně hádáte, jedná se o chybu softwaru, dle T-Mobilu za to může přímo Motorola.

Testovací vzorky, které měl T-Mobile k dispozici a které také rozeslal novinářům na testování, funkci blikání obsahovaly. Finální produkty ovšem mají tuto funkcí softwarově vypnutou, o čemž dle vyjádření T-Mobile po zahájení prodeje nevěděl.

Co k tomu Motorolu vedlo? Překvapivě zase patenty. Motorola tuto funkci vypnula kvůli nedořešeným patentům na své straně. Je tedy možné, že ohledně této funkce někde vede patentový spor. Podrobnosti nejsou prozatím známé.

Operátor T-Mobile požádal dodavatele o urychlené vyřešení dané situace a dodání opraveného softwaru telefonu. Kdy se situace vyřeší? To bohužel zatím neví ani samotný T-Mobile.

Za spolupráci na článku děkujeme všem čtenářům, kteří nám o problémů psali.

Zvláštní poděkování patří čtenářovi Linbush

8 komentářů:

  1. Takové věci by se rozhodně neměly dít. Takto si Motorola shazuje prestiž u svých zákazníků a vždycky jsem z ní měl takový dojem. Na jednu stranu jedinečná společnost, s tradicí, přicházející často jako první s novými nápady a vynikajícím dílenským zpracováním. Na straně druhé si kvůli těmto absurdním chybám toto skore vynuluje.
    Jednoduše, vždy spoustu věcí dotažených až do dokonalosti. A pak přijde nějaký sek, nad kterým zůstává rozum stát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Za takovou amatérskou chybu by měly "padat hlavy"

      Vymazat
  2. Je to první Motorola, o kterou jsem měl zájem, bohužel nyní jsem zklamán. Telefon si zatím ponechám a budu doufat, že to T-Mobile nebo samotná Motorola rychle napraví. Ale další zklamání asi přijde až vydají nějaký opravený software. Předpokládám, že T-Mobile ho bude bezplatně přehrávat na telefony, ale už nezajistí přehrání obsahu, takže většina uživatelů, přijdou o veškeré kontakty a SMS. Nebo zajistí i přehrání těchto dat, avšak nechají si to zaplatit a to už bude poslední hřebíček do rakve reputace značky Motorola.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý deň, a prečo na Motorola Gleam to funguje, čo je starší model a na Motorola Gleam plus nie. Normálne ma to naštvalo, lebo mám telefon len od včera.. a nejde to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      problém s blikáním by měl být už vyřešen a nový software by Vám měl zdarma přehrát prodejce (servis).

      Vymazat
  4. tie hlavy by teda rozhodne padať mali! pol roka som sa tešila na tento telefon a hrozne ma sklamal. neviem si rady ani s niektorými základnými nastaveniami ako zvonenia. a nikto mi neviem poradiť :(

    OdpovědětVymazat
  5. A který servis mi zdarma přehraje software, když jsem telefon zakoupila v internetovém obchodě?

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    mám tutu Motorolu a přestala mi blikat brada při nepřijatém hovoru nebo při. Příchozí SMS. Původně to fungovalo a brada i při otevření telefonu zasvítí, ale blikání už nefunguje.
    Nemohu nic v nastavení najít, kde by to šlo upravit.
    Nemůžete mi prosím někdo poradit.
    Díky Miloš

    OdpovědětVymazat