Ads

středa 18. dubna 2012

Pin It


Další spekulace: Google Motorolu prodat nechce, má s ní opačné plány


Minulý týden jsme psali o možném prodeji Motoroly čínskému výrobci Huawei (článek ZDE). Dnes se objevila další spekulace, která nás přesvědčuje o úplně odlišných plánech Googlu, který místo toho aby Motorolu prodal, má v plánu její kompletní "překopání". Chtěl by se inspirovat úspěchem Applu a jeho revolučních modelů iPhone a iPad. Google by chtěl prodávat svůj vlastní hardware, software a všechny jeho služby dohromady. Můžeme této spekulaci věřit? První tuto zprávu vypustil Business Insider, což není zrovna spolehlivý zdroj, ale kdo ví. Třeba je zrovna toto pravda. Google Motorolu prodat nechce a má s ní opačné plány.

Google tímto sice riskuje naštvání ostatních výrobců, kteří by mohli přeběhnout ke konkurenci, například k Microsoftu. Záleží však na samotném Googlu, co dokáže i těmto výrobcům nabídnou a jak bude přesně s Motorolou nakládat. Určitě to má dobře promyšlené.

Nyní ta hlavní otázka: Kdy už konečně budeme oficiálně vědět, jaké plány Google má? Amerika i Evropa už prodej schválila a čeká se na schválení v Číně. Nabízí se otázka, zda kdyby Google opravdu chtěl Motorolu prodat výrobci Huawei, tak proč by potom Čína dělala se schválením prodeje "ofuky"? Bohužel zatím žádný termín rozhodnutí oznámen nebyl, do konce roku se ale pravdu dozvíme.

Zdroj: Business Insider, IntoMobile

Žádné komentáře:

Okomentovat