Ads

středa 23. listopadu 2011

Pin It


Smart Actions na RAZRu vám ulehčí život

Motorola u nového RAZRu hodně propaguje jednu zajímavou funkci - Smart Actions. Jedná se o aplikaci, která vám dokáže usnadnit a "zautomatizovat" každodenní úkony spojené s mobilním telefonem.
Smart Actions dokáží například optimalizovat výdrž baterie, vypínat vyzvánění když spíte nebo zapínat Wi-Fi když otevřete dveře vašeho bytu. Ale je toho mnohem více, pojďme si je podrobně představit.


Na obrázku výše můžete vidět prostředí aplikace rozdělené podle míst a situací, které vás mohou denně potkávat. Například pokud připojíte sluchátka, automaticky se spustí aplikace pro přehrávání hudby. Nebo ráno se vzbudíte, uděláte si kávu a telefon už pro vás bude mít připravené nejnovější zprávy a události. Rozhodně se nemusíte omezovat jen na tyto přednastavené, ale můžete si vytvořit vlastní akci přesně podle vašich potřeb a každé pravidlo si můžete podle libosti upravovat.

Podrobně si vysvětlíme např. položku Sleep (Spánek):
Podmínky máme následující - Noc, Nabíjení telefonu, Adresa vašeho domu.
Po splnění podmínek se provede akce - Přepnutí telefonu do tichého režimu.

To byla jedna přednastavená od Motoroly, kterou si můžeme samozřejmě upravit dle libosti.

Nyní zkusíme nějaké pravidlo vytvořit. Třeba oznámení o dosažení 35 % kapacity baterie.
Pravidlo přidáme kliknutím na velké zelené + v pravém horním rohu a pravidlo nějak nazveme. Poté přidáme pravidla spuštění: Úroveň baterie menší než 35 %, část dne třeba noc (když zapomeneme dát telefon na nabíječku). A co by měl telefon udělat? Zvolíme zobrazení oznámení, třeba "Nabij telefon" a zvolíme pípnutí telefonu.
Používání Smart Actions je velmi jednoduché a srozumitelné. Vše si můžete názorně prohlédnout na videu níže.

Tento typ aplikací už pro Android v nabídce je, takže Motorola nepřišla s ničím extra objevným. Bohužel tyto aplikace jsou většinou dost drahé, takže je hodně potěšující mít tuto aplikaci hned po zakoupení telefonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat